Кардиология

Кардиология

С оглед огромната социална значимост на сърдечни заболявания в България ORANGE MEDICA е сформирал екип от висококвалифицирани специалисти, посветени да лекуват по най-високите медицински стандарти различни нарушения на сърдечно-съдовата система. Модерната апаратура им помага да извършват точна и прецизна диагностика.

Нашата цел е да постигнем превъзходни резултати при грижите за нашите пациенти и да подобрим цялостното им качество на живот.

Модерната апаратура, с която разполагаме, позволява извършването на точна и прецизна диагностика, благодарение на което нашите лекари осигуряват високо персонализиран подход към лечението на всеки пациент.

Диагностични процедури:

  • Ехокардиография – златен стандарт за неинвазивна оценка на сърдечната структура и функция. Със съвременните технологии, интегрирани в нашите апарати, може да се извършва задълбочен анализ на функцията на камерите и предсърдията на сърцето. Можем да оценим прецизно клапните структури, магистралните съдове в близост до сърцето, както и обвивките на самото сърце.
  • Сърдечно съдов стрес тест – широко използван метод за оценка на функционалното състояние и физическия капацитет на сърцето. Този метод се прилага в случаи на неясна гръдна болка, диагностика на исхемична болест на сърцето, проблеми със сърдечния ритъм и за оценка на ефекта от приложеното до момента лечение.
  • Електрокардиография (ЕКГ) – неинвазивен метод за запис на електрическата активност на сърцето. EKG се използва за диагностика на сърдечни аритмии, структурни промени в сърцето и оценка на сърдечната функция.
  • Холтер мониторинг – метод за дългосрочно записване на ЕКГ сигнали в продължение на 24 часа или повече. Този процес помага при откриването на евентуални аритмии или сърдечни проблеми, които не се появяват при стандартния EКГ метод.