Д-р Димитър Черкезов

Дерматолог

Д-р Димитър Черкезов е специалист дерматолог в София. Извършва прегледи, консултации и диагностика на пациенти с кожни и венерически заболявания, както и различни манипулации, свързани с клиничната и естетична дерматология на възрастни пациенти и деца. В практиката си се стреми да обърне персонално внимание и да положи максимална грижа към всичките си пациенти.

Образование
Провежда първи цикъл на медицинското си образование между 2009 и 2013г. В Университет "Фридрих Шилер" - Йена, Германия. Впоследствие завършва Медицински факултет на СУ "Св. Климент Охридски" през 2017 г. Придобива специалност по кожни и венерически болести в Клиниката по дерматология и венерология към Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда, София. От 2020 г. е редовен докторант към Научното звено на УМБАЛ АСК Токуда. Придобива втора магистърска степен по "Обществено здраве и здравен мениджмънт" във ФОЗ на МУ-София през 2020 г.

Квалификации

  • Член на Европейска академия по дерматология и венерология (EADV), Международен съюз по сексуално предавани инфекции (IUSTI) Български лекарски съюз и Българско дерматологично дружество
  • Редовен участник и презентатор в научни форуми по специалността в България
  • Обучения в сферата на естетичната дерматология
  • Сертифициран участник в различни научни форуми в чужбина, сред които ежегодните конгреси и специализирани обучения на Европейската и Американската академия по дерматология и венерология, специализирано обучение на Европейски дерматологичен форум "Euroderm excellence"

Биография
От 2017 г. до 2021 г. д-р Черкезов е част от екипа на Клиника по дерматология и венерология към Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. От 2020 г. работи в МЦ Ориндж, а от 2019 г. в МБАЛ Св. София и е част от екипите специалисти на ДКЦ Св. София - Люлин и ДКЦ Св. София - бул. България. Владее английски и немски език.

Мнения на пациенти
– Джесика М.

С една дума - НЕВЕРОЯТЕН!

– Юлиян П.

Изключителен професионалист с истинско отношение към пациента. Горещо препоръчвам.

array(1) { [0]=> string(24) "Дерматология" }

Други специалисти от Дерматология