Service Page

Херния център

За вашата операция на херния се доверете на доказаните специалистите в нашия Херния Център.

Как възниква хернията

Хернията възниква, когато малка торбичка, съдържаща тъкан, излиза през отвор в мускулите на коремната стена. Този проблем може да бъде резултат от вроден дефект или да се развие вследствие на внезапно напрежение в коремните мускули или често повтарящи се стресови натоварвания. Симптомите на херния често включват дискомфорт и лека подутина в коремната или слабинната област. Физическите натоварвания могат да усилят болката.

Как се лекува

Златният стандарт за лечение на хернията е лапароскопската операция, известна и като “безкръвна операция”.

Важно е да знаете

  • Херниите не минава с времето, а проблемите, свързани с тях, само се задълбочат.
  • В началните си етапи, хернията често остава незабелязана. Въпреки че може да не ви предизвиква никакви проблеми години наред, рискът от развитие на болезненото състояние винаги съществува – тежка физическа работа или вдигане на тежести са достатъчни. С възрастта, този риск се увеличава.
  • Лапароскопската операция дава много по-малка следоперативна болка и по-бързо възстановяване (пациентът може да излезе от болницата след един ден). Тъй като манипулацията се извършва с помощта на камера, има възможност да се огледа обстойно засегнатото място и потенциално да се открият други, скрити проблеми.
  • Операцията се извършва под обща анестезия, така че няма да усетите никаква болка.
    Свържете се с нас за консултация и се върнете към Вашия нормален ритъм на живот преди хернията.