Д-р Христо Димитров

Кардиолог

Д-р Христо Димитров е специалист кардиолог и специалист по инвазивна кардиология в София с над 18 години медицински опит. Практиката му е посветена на съдовите интервенции – както на съдовете на сърцето, така и на артериите на долните крайници, мозъка, коремните органи. Извършва всички амбулаторни функционални и образни изследвания на сърдечно-съдовата система - ЕхоКГ, Холтер ЕКГ мониториране, стрес-ЕКГ. Професионалният му интерес е насочен към лечението на периферната артериална болест, особено критичната исхемия и исхемичните рани на долни крайници.

Образование
Завършва Медицински университет София през 2004 г. Своите специалности Кардиология и Инвазивна кардиология придобива през 2013 г. и 2014 г. Притежава правоспособност за ЕхоКГ експертно ниво, както и за всички кардиологични функционални изследвания.

Квалификации

  • Специализация във Fundacion Favaloro, Буенос Айрес, Аржентина;
  • Член на Български лекарски съюз;
  • Участие в многобройни национални конгреси и семинари по специалността.

Биография
Д-р Димитров е работил в Университетска болница "Св. Екатерина" и Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда. Практикувал е в СБАЛК "Св. Георги" Перник и МБАЛ Благоевград. Работи в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" София и МБАЛ Добрич и МБАЛ Силистра. Към момента е част и от екипа специалисти на МЦ Ориндж София. Владее английски и немски език.

array(1) { [0]=> string(22) "Кардиология" }

Други специалисти от Кардиология